Microscheutjes

Voedzame smaakbommetjes in het hart van de stad

Ingrediënten voor 2 personen:

Gazpacho van komkommer

Bereiding:

Snijd de komkommer in grote stukken. 

Doe ze in de kom van een blender met de olijfolie, appelciderazijn, zout, peper en een paar scheutjes citroenmelisse (bewaar enkele blaadjes voor decoratie). 

Mix tot je een mooie emulsie bekomt.

Maak met een meloenboor balletjes uit de halve meloen. 

Giet de gazpacho in twee kommetjes. 

Versier met meloenballetjes en blaadjes van citroenmelissescheutjes.

Ingrediënten voor 2 personen:

Plantaardige toast

Bereiding:

Bereid de pesto voor. Doe de rucola, cashewnoten, knoflook, 15 cl olijfolie, peper en zout in de kom van een blender. 

Mix tot een gladde pasta. Pas indien nodig de kruiding aan.

Pers de citroen uit. Maak een marinade met het citroensap, 3 cl olijfolie, peper en zout.

Snijd in zeer dunne plakjes (met de hand of met een mandoline) de Chioggia-biet, courgette, venkel en komkommer. Doe de groenten in afzonderlijke kommen en voeg de marinade toe. 

Goed mengen en enkele minuten marineren.

Snij de cherrytomaatjes in 4, de radijsjes in plakjes, de feta in kleine blokjes en snij de lente-uitjes in plakjes.

Oogst de microscheutjes met een schaar, spoel ze kort en doe ze in twee kommen.

 

Verdeel de pesto over de sneetjes brood. Schik de verschillende ingrediënten harmonieus om twee sandwiches te krijgen die uit de volgende elementen bestaan:

Toast 1: Chioggia rode biet, venkel, courgette, bosui en microscheutjes van paarse radijs.

Toast 2: kerstomaatjes, komkommer, feta, radijs, bosui en microscheutjes van zonnebloem.

 

Schik de toast en kommen gazpacho met komkommer op twee borden en geniet ervan.

Waar zijn de microscheutjes van Anne te koop?

In Food for the Future, de winkel van URBI Leaf, Huidevettersstraat 54, 1000 Brussel.

Open van woensdag tot vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Ook verkrijgbaar bij Färm.