Kaasaffineurs
Twee generaties gerijpt
- 4 kleine potjes (met deksel) type minicocotte
- 1 stengel stoofprei
- 1 bokaal Petits-Gris de Namur (ong. 33 stuks escargots voor 4 personen)
- 1 Hervekaas van 200 g
- Boter
- Peper
Belgische Hervekaas met escargots en prei
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd het wit van de prei in julienne. Blancheer de julienne kort in gezouten water (laat ze niet volledig garen zodat ze nog krokant blijven), giet ze af door een zeef en spoel met koud water.
Smeer de potjes in met boter. Verdeel de geblancheerde prei in julienne over de bodems van de potjes en kruid met peper. (Geen zout toevoegen want de kaas is al zout genoeg.)
Verdeel de escargots over de vier potjes.
Snijd de Hervekaas in dunne plakken. Laat de korst aan de kaas want deze geeft veel smaak aan het gerecht. Leg de plakken kaas over de escargots en zet de deksels op de potjes.
Zet de potjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Bij het openen van het deksel komen de aroma’s van het Belgisch streekproduct je tegemoet.
Tip:
Koop je kaas op het moment dat je hem wil eten. Heb je toch kaas over, bewaar hem dan in een doos met een deksel. Verpak hem zeker niet in huishoudfolie.
Â
Waar is de kaas van Frédéric de koop?
Te proeven in vele restaurant in België en Nederland en te koop in één van hun twee winkels in het Antwerpse. Meer info op hun website