Partners

Wie Cera zegt, zegt Investeren in welvaart en welzijn. Vanuit haar coöperatieve identiteit bundelt Cera, samen met haar 400.000 vennoten, de krachten om zowel een economische als een maatschappelijke meerwaarde te creëren. Dat is haar missie.
Net zoals Terroir.be, stelt Cera alles in het werk om met gedrevenheid en passie haar doelen te bereiken. Daarom zet Cera graag mee haar schouders onder dit initiatief van Tony Le Duc, die op onnavolgbare wijze zijn lens richt op de culinaire ambachten en duurzame en lekkere producten, die ons land rijk is. Dit levert erg mooie foto’s op die de boeiende reportages en de heerlijke recepten op dit platform illustreren. Zo krijgen deze culinaire ambachtslui en de vruchten van hun noeste arbeid meer bekendheid bij het grote publiek waardoor het kopen bij deze lokale handelaars wordt gestimuleerd.
Ook bij Cera staat lokale verbondenheid en solidariteit op het menu en de coöperatie steunt graag Terroir.be om dit platform mee de nodige luister te geven, zodat zoveel mogelijk consumenten de weg vinden naar de culinaire ambachtslui en hun fijnproeversproducten in heel België.

Meer info over Cera?
Eén adres: www.cera.coop

Het woord ‘ambacht’ roept, net als het woord ‘gilden’, herinneringen op aan de middeleeuwen. Maar tot vandaag zijn heel veel zelfstandigen en kleine ondernemingen nog op ambachtelijke wijze bezig. Ook in Brussel, dat niet alleen onze hoofdstad is maar eveneens een van de belangrijkste historische steden in België.

In Brussel stond bijvoorbeeld de wieg van verschillende chocolatiers, bakkers of brouwers die wereldfaam zouden verwerven. Maar zelfs in minder met de stad verwante sectoren, zoals tuin- of landbouw, zijn er Brusselse ambachtslui actief. 

De jongste jaren beleeft Brussel een ambachtelijke revival dankzij een jonge generatie twintigers en dertigers, die oude ambachten aan het afstoffen en vernieuwen zijn en ze ook via de nieuwe sociale media een fris en jong elan meegeven. Die nieuwe generatie bestaat uit vaak hoog opgeleiden die vol enthousiasme een ambachtelijke bocht hebben genomen. In de meeste gevallen heeft hun activiteit weinig of niets met hun universitaire diploma’s te maken.

Dankzij de steun van het Brussels gewest aan terroir.be krijgen die oude en vernieuwde schitterende ambachten een etalage en wordt het imago van de Brusselse regio bij een breed publiek verrijkt.

Brussels minister Sven Gatz: “Met onze steun aan het project terroir.be willen we verschillende ambachten in Brussel in de kijker plaatsen. Want ook in onze hoofdstad blinken tientallen zelfstandigen en kleine ondernemers uit in een vak waarin ze producten van eigen bodem tot kunst hebben verheven, tot lekkernij hebben gebakken of tot exclusiviteit hebben geprepareerd.”

www.visit.brussels.be