
Recepten
eenvoudige bereidingen met ambachtelijke producten
Ontdek verrassende recepten
Elk ambachtelijk gemaakt product wordt van een recept voorzien. Soms is de receptuur een eigen creatie van de producent, soms is de receptuur van een bevriende chef die in zijn keuken met het ambachtelijke product werkt en hiermee een bijzonder gerecht weet te creëren.


Belgische Hervekaas met escargots en prei

Berloumifrieten met labneh en balsamicosiroop

Beuling van varkenswangetjes met Black Pudding-bier

Bierbrood voor thuis

Bladerdeeg van witte worst met ahornsiroop

Bôtan highball

Bruschetta tomaat, knoflook en basilicum

Caponata met gebakken Berloumi

Chukwa cappuccino

Cocktail The Sicilian

Creuse oesters met Azwijn en reuzel

FERM Sorrow Free

Fougasse met rode biet en korianderzaad

Ganache met speculoos

Gazpacho van komkommer en basilicum

Gazpacho van komkommer met plantaardige toast

Gebakken vis in tomatensoep met basilicum

Geglaceerde oesters met champagnesaus

Gegratineerde mosselen met gedroogde ham en Sahara mosterd

Gentse waterzooi met witte pens ‘Bertrand’

Gepocheerd ei

Geroosterde vijgen, ricotta en zomerhoning

Gevogelte met champignons en witloof

Gin Fizz

Gin on the rocks

Granola met gember en limoen

Hofmeesterboter / Beurre maître d’hôtel

Kaastaart

Kippenspiesjes met sesam en springrolls met zoetzure groentjes, don Arrope

Knolselder-wortelpeterseliepuree, boerenkoolchips & Le Fungi (paddenstoelenseitan)

Koude bloemkoolmousse met Royal Belgian Caviar

Koude soep van groene asperge

Lage ribben met Bister mosterd en zure uitjes

Lemongrass & Chili Mocktail

Nacho’s met chili con carne van kip

Nectar of the bees-cocktail

Nutty Ginger

Oesters met tartaar van appel, munt en limoen

Pannenkoeken met appel-Calvadosconfituur

Parmigiana

Pastéis de nata

Pizzadeeg

Praliné-chocopasta ‘Gare aux Noisettes’

Ragout van kalkoen met wortel, pastinaak en Blondin

Ravioli met Pas de Bleu en pompoen

Recept: Kimchi van venkel en kurkuma

Soesjes met compotée van mandarijnen en cappuccinoslagroom

Structuren van bloemkool / heek

The Buddy

Toast met snijbiet en cavolo nero

Toast van koekebrood met geitenkaas en opgelegde vijgen

Vanille anglaise

Varkenskotelet “Duroc” met kruidenolie en picklesmayonaise

Vaste schuimkraag en bierpairing tips

Vegan topping met pure chocolade

Verse boter met algen

Vol-au-vent-pizza

Warme chocolademelk

Wit Goud Tripel en gelakte Spiering

Wortel-zoete aardappelhummus

Wortelpuree met komijn en chili

Zelfgemaakte choco voor op de boterham

Zwarte olijventapenade met zoute chips