Belgische Saffraan

organisch gekweekt in de Antwerpse kempen

Voor 8 personen

Wortel-zoete aardappelhummus met Saffraan

Doe de olijfolie, wortel, zoete aardappel en 1 teen knoflook in een ovenschaal. Voeg de kruidenmix en het zout toe en roer goed om, zodat alles onder een olie/kruidenlaag zit.

Zet ongeveer 40 min in een hete oven (200°C). Check de groenten na 20 min. Ze mogen niet aanbranden. Roer nogmaals goed om en zet terug in de oven. Dek eventueel af met een vel aluminiumfolie, voeg eventueel een lepel water toe en laat ze verder garen tot ze zacht zijn.

Laat afkoelen.

Doe het groentemengsel in een mengbeker, voeg de kikkererwten (met vocht), de tahin, het citroensap, het overgebleven teentje knoflook (rauw) en de inhoud van het potje met de saffraaninfusie toe.

Mix fijn met een staafmixer. Voeg eventueel wat water toe als het een te stevige consistentie heeft. Het moet smeuïg zijn. Proef en voeg eventueel nog wat zout of kruiden toe.

Doe in een kom, versier met de overgebleven draadjes saffraan en serveer met stukken versgebakken brood of crackers. Desgewenst besprenkelen met olijfolie.

Waar is de Belgische saffraan te koop?

op de saffraanboerderij zelf: www.belgischesaffraan.be

of online bij www.belgunique.be