Brouwen met inspraak

Elke week een nieuw bier

Ingrediënten voor 12 personen

Pastéis de nata

Dit recept wordt niet zozeer voorgesteld om te combineren, dan wel om dezelfde gastronomische tonen tussen de twee producten te ontdekken: Pastei de nata en Badagaio.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210°C.

Kook de melk in een pan met het vanillestokje in tweeën gesneden.

Meng de bloem, het zout en de suiker in een kom.

Neem de melk van het vuur als ze kookt. Schraap de pitjes uit het vanillestokje en voeg ze toe aan de hete melk.

Meng de melk met de bloem, zout en suiker.

Voeg 4 eidooiers en 1 volledig ei toe, samen met de drie eetlepels citroensap.

Klop het geheel krachtig.

Verdeel het bladerdeeg over kleine individuele vormpjes (bij voorkeur aluminium om kleven te voorkomen). Lepel het mengsel erin.

Zet 20 minuten in de oven (of zelfs meer, de pastéis moeten dat kenmerkende, licht verbrande uitzicht hebben).

Waar vind je de bieren van Brussels Beer Project?

Op de website van de brouwerij www.beerproject.be maar ook in de Brusselse tapzaal, Antoine Dansaertstraat 188, te Brussel. Eveneens in sommige vestigingen van Delhaize en Carrefour en andere supermarkten.