Traag malende molen

Bloem van lokale oude graanrassen

Ingrediënten voor 20 stuks:

Rabarbergebakjes

Dit recept komt van bakkerij Bruut in Herne. Een fantastische bakkerij én een sociaal project dat uitsluitend met de bloem van de Flietermolen werkt.

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de zachte boter met 350 g suiker en de kruiden romig en bleek op met een de kloppers van een elektrische mixer. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Voeg losgeklopte eieren toe en klop verder op tot bleek en luchtig, ongeveer 5 à 10 minuten. Meng het citroensap eronder en klop tot het is opgenomen. Spatel bloem erdoor en roer tot homogeen beslag.

Meng kort met de handen 150 g suiker door de rabarberstukjes tot alles bedekt is en zet opzij.

Schep met twee eetlepels porties van 60 gram beslag in de vormpjes. Vul de vormpjes verder op met 25 à 30 gram rabarberblokjes. Het achtergebleven rabarbervocht met suiker kun je inkoken tot siroop.

Plaats de muffinvormen in de oven en bak ongeveer 35 minuten of zolang tot de gebakjes goudbruin zijn en de rabarber zacht is. Laat 5 à 10 minuten afkoelen in vormpjes en haal daarna uit de vormpjes en laat de gebakjes op een rooster verder volledig afkoelen.

Tip: je kunt eventueel de gebakjes ook afstrijken met de rabarbersiroop voor iets meer glans en meer zoet.

 

 

 

 

 

 

Waar is de bloem van de Flietermolen te koop?

In het winkeltje bij de molen, Flietermolen, Flieterkouter 43a, 1570 Tollembeek, evenals in talrijke verkooppunten. De volledige lijst hiervan vind je online