Gerijpt aan de rand van het Zwin

Al het goede van de zomer in een bokaal

Ingrediënten voor 10 pannenkoeken:

Voor de karamelsaus:

Voor de afwerking:

Tip:

  • Schep er een bolletje vanilleroomijs bij.

Pannenkoeken met appel-Calvadosconfituur

Bereiding:

Voor het beslag:

Meng de gezeefde bloem met de suiker en de vanillesuiker in een kom.

Breek de eieren en roer ze voorzichtig door de bloem.

Voeg de melk toe en meng tot een homogeen beslag.

Meng nog een eetlepel olie bij het deeg.

Voor de pannenkoeken:

Laat een beetje boter smelten in de koekenpan en schep met een kleine pollepel een portie deeg in de pan.

Laat even bakken tot een goudbruin randje verschijnt. 

Draai dan de pannenkoek om en bak verder goudbruin.

Voor de karamelsaus:

Laat de kandijsuiker voorzichtig smelten in een kookpot.

Giet er voorzichtig de room bij en laat indikken op een niet te hoog vuur.

Schik op de warme pannenkoek een grote lepel appelconfituur met Calvados, en giet hierover wat karamelsaus.

WAAR TE KOOP?

In de boerderijwinkel, in de zomer alle dagen open van 9.00 u tot 18.00 u, in de winter op zaterdag en zondag (zie Facebook).

Online www.zoetepolder.be