Vlaamse Seitan

een missie van smaak en textuur

Ingrediënten

Knolselder-wortelpeterseliepuree, boerenkoolchips & Le Fungi (paddenstoelenseitan)

Snijd voor de puree de knolselder, aardappelen en wortelpeterselie in blokjes en kook deze in gezouten water tot ze zacht genoeg zijn om puree van te maken. Giet af en pureer de blokjes, meng met de olie en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Als het mengsel te droog is, voeg er wat plantaardige melk bij.

Verwarm de oven voor op 170°C. Verwijder voor de boerenkoolchips de nerven uit de boerenkool en scheur de rest van het blad in grove stukken. Meng alle andere ingrediënten in een kom en voeg de blaadjes toe. Meng alles goed door elkaar zodat alle blaadjes bedekt zijn met een laagje kruidige olie. Spreid de blaadjes uit op één of meedere bakplaten en bak tot de randjes lichtjes beginnen bruinen, ongeveer 20 minuten. Werk af met de sesamzaadjes.

Haal de worst uit zijn velletjes en bak in olie tot hij knapperig en bruin wordt . Dien op met de puree en de gedroogde boerenkoolchips.

Waar is de seitan van Janko te koop?

Verpakkingsvrije winkels: Ohne (Gent & Zwalm), Kabas (Mechelen), Content (Leuven), Rico Lab (Deurne), Tarra (Buggenhout).

Winkels: Bio Station (Antwerpen), Go Veg (Luik), Akker & Ambacht (Gent), Vers (Gent), Ayuno (Gent), Bakkerij Frimout (Gent), Bakkerij Filip & Liraz (Kuurne), De Stadsboerderij (Kortrijk).

Horeca: CultuurCafé de Grote Post (Oostende), Otomat (de pizza ‘Dirty Vegan’), De Kleinkeuken (Kortrijk), Ooogst (Kortrijk), V-Box (Gent), Way (Gent), Kaffee Damast (Kortrijk), Ma & Ik (Gent), Mosquito Coast (Gent), Het Strand (Leuven), Paula Mostaert (Brugge).

Bestellen voor familiefeesten of grotere groepen kan eenvoudig via een mailaanvraag via: www.leseitanist.be