Meer blauw in de kaas
Het paradepaardje van Het Hinkelspel
- Voor de pasta, een dag op voorhand:
- 350 g "00"-bloem
- 150 g griesmeelbloem
- 260 g eidooiers
- 8 g zout
- 25 Ã 35 g water
- Voor de vulling:
- 500 g aardappelen
- 1500 g pompoen
- 600 g Pas de Bleu
- Voor de saus:
- het bewaarde pompoensap
- 500 g groentennage
- 250 g witte wijn
- 50 g lacto-gefermenteerde sappen, bij voorkeur van tomaat
- 100 g Pas de Bleu
- 300 g boter
Ravioli met Pas de Bleu en pompoen
Bereiding:
Voor de pasta:
Breng alle ingrediënten samen en meng met een kneedhaak gedurende 5 minuten in de keukenmachine. Bewerk het mengsel nog eens 3 minuten met de hand op tafel. Laat het in een plastic zak een nacht rusten.
Voor de vulling:
Schil en kook de aardappelen zachtjes in zout water.
Draai ze door een passeerzeef en hou warm in een kookpot.
Snijd de pompoenen doormidden, verwijder alle zaden.
Besprenkel de halve pompoenen lichtjes met zonnebloemolie en breng op smaak met wat zout.
Rooster ze gaar in de oven op 160°C gedurende 35-40 minuten.
Schep het vruchtvlees uit de pompoen en breng het over in een vergiet.
Druk er zachtjes op met een lepel om het sap eruit te duwen.
Bewaar het sap en voeg het uitgelekte pompoenvlees bij de aardappelen.
Verwarm het pompoen-aardappelmengsel op een laag vuur en voeg de kaas in kleine blokjes toe. Zet apart.
Rol de pasta uit tot de gewenste dikte, vorm ze in de gewenste ringen en bestrijk ze lichtjes met losgeklopt ei. Plaats de vulling en knijp de pakketjes dicht.
Voor de saus:
Breng alle vloeistoffen aan de kook, voeg dan kaas en boter toe.
Serveren:
Breng het blancheerwater aan de kook en hou het net onder het kookpunt. Pocheer de pasta 4-5 minuten zachtjes, laat uitlekken en serveer met een selectie van licht geblancheerde winterkolen.
Â
Â
Waar vind je de Pas de Bleu van Het Hinkelspel?
In de eigen winkel op de Lousbergmarkt, Ferdinand Lousbergskaai 33, 9000 Gent, en in de kaasmakerij Weststraat 134A, 9940 Sleidinge