Rabarber het hele jaar door

Niet zuur, niet zoet, maar fruitig

Ingrediënten voor 1 taart van 6 personen

Rabarbertaart

Bereiding:

Warm de oven voor op 180°C.

Maak eerst het cakebeslag:
Warm de boter licht op in een pan maar laat ze niet smelten. Klop de boter romig met een garde. Voeg de suiker toe en klop verder. Voeg de eieren één voor één toe en blijf verder kloppen. Zeef er de bloem boven en spatel voorzichtig onder het beslag.

Maak nu de taart:
Gebruik een ronde taartvorm, boter deze in en leg het vel kruimeldeeg of bladerdeeg in de vorm. Beleg de vorm met de stukjes rauwe rabarber en bestrooi lichtjes met vanillesuiker.

Giet het cakebeslag over de rabarber en laat gedurende 45 minuten bakken in een oven op 180°C.

Laat afkoelen en haal de taart uit de vorm. Bestrooi de taart met poedersuiker.

Waar zijn de rabarberproducten van De Warandehof te koop?

In de eigen hoevewinkel en bij bevriende bedrijven die lid zijn van ‘100% West-Vlaams Hoeve- en Streekproducten’.