Rauwmelkse boter

tegendraadse smaak van vroeger

Ingrediënten
  • 200 g boter
  • 1/3 bussel krulpeterselie
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout

Hofmeesterboter (Beurre maître d’hôtel)

Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Hak de peterselie zeer fijn en meng met een vork onder de boter samen met het citroensap, peper en zout. Zorg voor een gelijkmatig mengsel. Laat minimum 30 minuten opstijven in de ijskast.

 Deze kruidenboter past zeer goed bij geroosterd of gebakken rood vlees. Traditioneel wordt deze gemengde boter als een bonbon in huishoudfolie gedraaid zodat men een worst bekomt. Laat minimum 30 minuten opstijven in de ijskast en snijdt dan schijven die op het warme vlees worden gelegd.

Waar is de boter van Pieter te koop?

Aan de foodtruck bij de boerderij, via Boeren & Buren Hasselt, Tervuren en Aarschot

en via hun onlineshop

www.melkerhei.be  

Terroir.be op de voet volgen?

Wens je via mail op de hoogte gehouden te worden van nieuwe reportages op deze website? Schrijf je dan hier in.