Gerijpte vis

Smaak vergt tijd

Ingrediënten voor 4 personen

Ceviche van gerijpte zeebrasem, mango, avocado, harissa en tartaar van zeewier

Bereiding:

Droog de vissenhuid gedurende 4 uren in een oven van 60°C.

Snijd de visfilets in kleine blokjes.

Pers de limoenen in een slakom, voeg de geperste knoflookteentjes, de lepel harissa en een snufje zout toe. Meng alles door elkaar. Voeg de visblokjes toe, meng voorzichtig, dek af met huishoudfolie en zet 20-30 minuten in de koelkast.

Snijd de ui fijn, en de mango en de avocado in kleine blokjes.

Voeg deze toe aan de gemarineerde vis, schep voorzichtig om.

Frituur de gedroogde vissenhuid kort.

Dresseren: Leg een ring midden op het bord en vul met het mengsel tot ongeveer 5 à 6 centimeter. Bedek met een dun laagje tartaar van zeewier en versier met kleine eetbare bloemen en microgroenten. Neem de ring weg en leg een krokante chip van de vissenhuid boven op de bereiding.

Tip: Serveer de ceviche op borden die vooraf in de koelkast zijn gekoeld.

Waar vind je de vis en charcuterie van Urban Fish Farm?

Alleen ter plaatse in de viswinkel, Tervurensesteenweg 95, 1160 Brussel.