Wroeten naar het witte goud

Een zeldzame Vlaamse delicatesse

Ingrediënten voor 4 personen

Hopscheuten met carpaccio van kabeljauw, gepocheerd ei en hazelnoot

Een recept van chef Wouter Keersmaekers van resaturant De Schone van Boskoop.

Bereiding:

Maak de hopscheuten schoon en breek de harde uiteinden af.

Maak de bloem los met het citroensap en doe ze bij licht gezouten water. Voeg een scheut olijfolie toe en breng aan de kook.

Voeg de hopscheuten toe en laat ze net aan de kook komen (pocheren). Haal meteen van het vuur en laat de hopscheuten afkoelen in het kookvocht.

Laat de hopscheuten uitlekken in een zeef.

Pocheer de eieren in licht gezouten water met azijn.

Schik de hopscheuten op een bord.

Leg er de flinterdun gesneden rauwe kabeljauw op en besprenkel met hazelnootolie en citroensap. Strooi de gehakte hazelnoten over het gerecht en kruid met peper en zout.

Leg het gepocheerd ei op de kabeljauw, als saus voor het gerecht

Waar zijn de hopscheuten van Paul Temmerman te koop?

Je kan de hopscheuten online bestellen via de website hoppescheuten.be

De scheuten kun je dan ‘s middags (tussen 12u en 13u) of ’s avonds (tussen 17u en 18u) afhalen op het adres Meersveld 1 in 9255 Buggenhout.