Antwerpse wijnbouwpioniers

De natuur dicteert

Ingrediënten voor 4 personen

Zeeduivel met kalfsjus, walnoot en dadel

Een recept van chef Gino Lemmens van restaurant Les Années Folles in Antwerpen

Dankzij de rijping op acaciahouten vaten ondersteunt de auxerrois-wijn, samen met zijn rondeur en complexiteit, de zoetigheid van de dadels en de body van de kalfsjus in het gerecht.

Bereiding:

Voor de opgelegde dadels:
Breng de vers gesneden dadels, de suiker, de azijn en het citroensap samen aan de kook. Giet dit over in een bokaal en laat afkoelen.

Voor de dadelcrème:
Meng alle ingrediënten in een kookpotje en breng aan de kook. Mix de gekookte massa in een blender en passeer via een fijne zeef.

Bak de zeeduivel goudbruin en blus dan met de kalfsjus. Laat de kalfsjus verder inkoken samen met de zeeduivel tot deze rond de vis kleeft.

Dresseer de vis op een plat bord. Bestrooi de vis met de noten en werk af met de opgelegde dadels.

Serveer de dadelcrème ernaast en werk het geheel af met de kalfsjus.

Rasp er een beetje zeste van citroen over voor meer finesse en complexiteit.

Waar is de wijn van Oud Conynsbergh te koop?

Het volledige gamma wijnen is te proeven op het wijndomein Oud Conynsbergh aan de molen van Boechout, Konijnenbergstraat 2. De wijnen zijn eveneens online te koop via hun webshop.

Op de website vind je tevens een lijst met restaurants en bars waar de wijnen van Oud Conynsbergh worden geschonken.