Plantaardige frietsauzen

Hippe vegan sausjes veroveren de frituur

Ingrediënten voor 4 personen

Frieten met veganaise

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in staven van 7 bij 1 cm.

Droog ze af met een keukenhanddoek, zodat de frietjes tijdens het bakken niet aan elkaar gaan kleven door het zetmeel.

Verhit de plantaardige olie tot 160°C en bak er de frieten 5 minuten in.

Laat ze nadien goed uitlekken en schud ze op om het overtollig vet te verwijderen.

Leg de frieten op keukenpapier en laat ze 30 minuten rusten.

Schud regelmatig op om aan elkaar kleven te voorkomen.

Verhit de olie tot 180 à 185°C en bak er de frieten licht goudbruin en krokant in gedurende ten minste 1 minuut. Laat ze goed uitlekken en schud ze flink op.

Leg ze op een schotel op keukenpapier en kruid ze licht met zout. Dien onmiddellijk op met de veganaise.

Waar zijn de sauzen van Las Vegan te koop?

Bij een frituur om de hoek en online ook voor bij je thuis te bestellen via www.lasvegan.be