Brouwen als yoga

Ambachtelijke bieren met smaak

Ingrediënten voor 4 personen

Ragout van kalkoen met wortel, pastinaak en Blondin

Bereiding:

Begin met het snijwerk. Pel de look en ajuin en snij ze fijn. Schil vervolgens de wortelen en pastinaak. Snij samen met de selder en raapjes in stukjes. Zet opzij.

Verhit de boter in een pan. Dep het kalkoenstoofvlees droog en schroei het dicht in de hete boter.

Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

Verhit olijfolie in een stoofpot. Stoof de ajuin en look. Voeg daarna de rest van de groenten toe.

Doe er het vlees bij.

Blus de pan van het vlees met een scheutje Blondin en voeg dit samen met de losgemaakte aanbaksels toe aan de groenten en het vlees.

Giet er de rest van het bier en de kippenbouillon bij.

Smeer een boterham in met de helft mosterd en de helft confituur en voeg toe aan de stoofpot.

Doe er ook de peterselie, tijm en laurier bij. Voeg de kruidnagel en jeneverbes toe.

Laat 30 tot 40 minuten rustig sudderen.

Werk af met verse fijngesneden bladpeterselie en een mespunt piment d’Espelette.

Serveer met gebakken aardappelen, kroketjes of pommes duchesse.

Waar zijn de bieren van Buvens te koop?

Je vindt de bieren in de betere bierhandel en vooral in de groothandel en horeca in het Hageland, maar je kan ook in de onlineshop bestellen en rechtsreeks, na afspraak, ophalen in de brouwerij.