Sausen die doen zweten

Steek vuur in je gerechten

Ingrediënten voor 4 personen:

Groene omelet

Naar een Monegaskisch recept van de grootmoeder van Thibault Fournal

Bereiding:

Meng alle ingrediënten in een grote kom tot het geheel een beetje groen kleurt. Als het mengsel te vloeibaar is, voeg je wat spinazie toe.

Laat een straaltje olijfolie in een koekenpan goed heet worden. Schep er dan met een pollepel in het midden een hoeveelheid van het eimengsel in, zoals voor een pannenkoek.

Bak tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold. Draai dan om en laat bakken tot goudbruin.

Herhaal de handeling tot alle bereiding op is, en je een mooie stapel omeletten hebt.

Serveer warm of koud naar smaak met een paar blaadjes rucola, cherrytomaatjes en een lepeltje Swet-saus op de rand van het bord.

Waar vind je de Swet-sauzen?

In de online ‘Swet Shop’ en op enkele Brusselse adressen zoals

Petit Mercado,  Munthofstraat 82, 1060 Sint-Gillis
of
Tortue,  Edith Cavellstraat 34, 1180 Ukkel).