Doppen die deugd doen
Terug naar de roots van de cacaoboon
- 400ml water
- 2 eetlepels Chukwa (+/- 14g)
- 300ml opgeklopte (plantaardige) melk
- Chocolade of cacaopoeder om af te werken
Chukwa cappuccino
![](https://terroir.be/wp-content/uploads/017A_chukwa_terroir_TLD_0654.jpg)
Bereiding:
Maak een kopje Chukwa-infusie klaar (gebruik voor een intense smaak een Bialetti/mokka-koffiezetapparaat of koffiefilter). Voeg melkschuim (plantaardig of niet) toe. Werk af met krullen chocolade of cacaopoeder.
Met Sidonie’s favoriete versie: een Chukwa Coco-infusie met een schuim van kokosmelk.
- 200ml water
- 1 eetlepel Chukwa (+/- 7g)
- 200-300ml tonic
- Schijfje sinaasappel om af te werken
Chukwa tonic
![](https://terroir.be/wp-content/uploads/018_chukwa_terroir_TLD_0688.jpg)
Bereiding:
Maak een kopje Chukwa-infusie klaar (gebruik voor een intense smaak een Bialetti/mokka-koffiezetapparaat of koffiefilter). Laat afkoelen.
Voeg 10 tot 15Â cl tonicwater toe. Garneer met een dun schijfje sinaasappel.
Waar zijn de Chukwa-infusies te vinden?
Â
Op de website van het merk www.chukwa.be en in delicatessenzaken zoals de Petit Mercado, Munthofstraat 82, 1060 Brussel of Vivons Bien, Vivons Belge, Schildknaapstraat 63, 1000 Brussel.
Â
Â
![](https://terroir.be/wp-content/uploads/015_chukwa_terroir_TLD_0616.jpg)