Honderd procent passie en smaak

Puur Duroc en lokaal varkensvlees

Ingrediënten Voor 4 personen:

Voor de picklesmayonaise:

Varkenskotelet “Duroc” met kruidenolie en picklesmayonaise

Bereiding:

Verhit de barbecue. Laat het vlees een halfuur uit de koelkast op temperatuur komen. 

Snij eventueel de kotelet van de varkenskroon.

Hak de oregano, salie, tijm en rozemarijn fijn. 

Meng de fijngesneden kruiden met de olie en peper en zout.

Stoom de aardappelen al even voor: ongeveer 15 minuten afhankelijk van de grootte. Gaar ze verder op de barbecue en borstel ze regelmatig in met de olie.

Doe alles voor de mayonaise behalve de pickles in een maatbeker.

Mix met een staafmixer tot een mayonaise. Voeg de pickles toe en mix voorzichtig. Hou opzij.

Bak het vlees. Draai het na een minuut of twee een kwartslag.

Draai het vervolgens om en bak nog even verder. 

Borstel het in met de olie. 

Kruid met peper en grof zout. Het vlees moet een kerntemperatuur hebben van ongeveer 50°C. Haal het van de barbecue en laat het nog even verder garen tot 55°C.

Bak dit vlees net niet rosé en zeker niet te hard.

Afwerking

Serveer het vlees met de picklesmayo, aardappelen in de schil en wat kruidenolie.

Waar is het vlees van Duroc De Riegel te koop?

Hun vlees kun je kopen rechtstreeks via de boerderij of in verschillende Buurderijen in Vlaams-Brabant. Je vindt het ook op de kaart van enkele toprestaurants in Leuven en omstreken.