AMBACHTELIJKE SPECULAAS

Pionier in koekjes op maat

Ingrediënten voor 4 personen:

Panna cotta met Grazense speculaas en roomijs

Een recept van chef Marijn Geurts van So the Best of Both Worlds te Leuven

Bereiding:

Panna cotta

Breng de room en suiker al roerend aan de kook, voeg hier het vanillestokje bij laat dit al roerend 15 a 20 min indikken op laag vuur.

Week intussen de gelatine in koud water.

Breng de melk aan de kook en haal deze van het vuur, voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe, roer om de gelatine te laten oplossen.

Giet de melk bij de room, roer goed en verdeel deze mengeling in glaasjes en laat deze afkoelen en opstijven in de koelkast.

Gemarineerde rozijnen

Was de rozijnen en laat deze uitlekken.

Voeg de Grand Marnier toe en laat dit 1 uur marineren, giet daarna terug af en laat uitlekken.

Samenstelling van het dessert

Neem de glaasjes panna cotta, strooi de speculaascrumble er overheen en leg er een bolletje roomijs op.

Strooi de gemarineerde rozijnen over het ijs.

Werk af met de halve chocoladetruffel, nog wat extra speculaascrumble, de ras el hanout kruiden, de zeste van citroen en appelsien, een paar blaadjes tijm.

Waar is de Grazense speculaas van Erika te koop?

Via de webshop van Belgunique

Via de webshop van speculaasbakkerij Vanvuchelen

En op afspraak in het atelier van Erika Vanvuchelen.