BELGISCHE KAVIAAR

een delicatesse op ’s werelds beste tafels

Ingrediënten
  • 100 g Royal Belgian Caviar
  • 250 g bloemkool
  • 100 ml melk
  • 100 ml kippenbouillon
  • 200 ml room
  • 2 gelatineblaadjes
  • Zout, cayennepeper

Koude bloemkoolmousse met Royal Belgian Caviar

Hou er rekening mee dat de bloemkoolmousse moet opstijven in de koelkast. Je kan dit gerecht ook een dag op voorhand klaarmaken.

 

De bloemkool wassen, kleinsnijden en garen in de melk en kippenbouillon.   

Klop de room half op. Week de gelatineblaadjes in koud water.

Pureer de gegaarde bloemkool en passeer door een fijne zeef.

De voorgeweekte gelatine oplossen in de puree, kruiden met zout en cayennepeper.

Spatel de halfopgeklopte room onder de bloemkoolpuree.

Verdeel het mengsel over kleine glaasjes en laat opstijven in de ijskast.

Leg een flinke schep kaviaar op de bloemkoolmousse en dien onmiddellijk op in het gekoelde glaasje.

 

 

 

Waar is de Royal Belgian Caviar te koop?

Royal Belgian Caviar is via de detailhandel verkrijgbaar maar is ook te proeven in tal van Belgische gastronomische restaurant.

Raadpleeg voor alle informatie de website  www.royalbelgiancaviar.be  

 

Terroir.be op de voet volgen?

Wens je via mail op de hoogte gehouden te worden van nieuwe reportages op deze website? Schrijf je dan hier in.