Pure grondstoffen als basis
Chocolade en pralines met een twist
- 110 g suiker
- 20 g water
- 30 g honing
- 150 g gepelde amandelen of amandelpoeder
- 400 g pure chocolade
- vanillesuiker
Praline met marsepein
Bereiding:
Breng de suiker, water en honing aan de kook en laat koken tot het geheel stroperig wordt. Laat afkoelen.
Voeg de amandelen toe en mix alles met een cutter of blender tot een gladde massa.
Verpak de marsepein in folie in en laat 1 nacht op een koele plaats rusten.
Verdeel de massa in bolletjes van ongeveer 10 g.
Laat 300 g chocolade smelten in een microgolfoven of au bain-marie op een temperatuur van 45°C.
Verbrokkel de overige 100 g chocolade in stukjes en gebruik deze om de warme chocolade af te koelen tot ongeveer 31°C.
Dompel de marsepeinbolletjes in de afgekoelde vloeibare chocolade en laat ze uitharden op een vel boterpapier.
Werk de pralines af met vanillesuiker.
Waar is de chocolade van Jitsk te koop?
De chocolade van Jitsk koop je in de winkel van Brouwerij De Koninck of online via zijn shop.