Experimenteren zonder extremen

Vrienden combineren microbrouwerij met een eigen café

Ingrediënten voor 40 beulingen van 150g.

Beuling van varkenswangetjes met Black Pudding-bier (*)

Een recept van chef Wouter Keersmakers van restaurant De Schone van Boskoop (Boechout)

(*) een romige Russian Imperial Stout met mokka, houttoetsen en een beetje vanille

Bereiding:

Maak de vulling:

Laat het brood met het bloed weken.

Draai eerst de varkenskaken, dan de ajuin door de fijnste schijf van de vleesmolen.

Draai de gekookte kop en wangen door een grove plaat.

Voeg alles bij elkaar en meng goed.

Voeg de kruiding toe en draai alles nog eens door de grove plaat.

Maak de beulingen:

Vul de varkensdarm met de vulling en vorm gelijke worsten van ca. 150 g.

Pocheer de worsten op 85°C tot de kerntemperatuur van de beulingen 82°C.

Laat de worsten afkoelen in ijswater en hang ze daarna op in de koeling.

Serveren:

Snijd de beuling in schijven, bak ze krokant en serveer ze met gestoofd witloof, een dunne schijf ganzenlever en crumble van ajuin.

Waar zijn de bieren van Vleesmeester Brewery te koop?

In het café in Edegem (Strijdersstraat 18), via de webshop en in een selecte groep verkooppunten terug te vinden op de website.