Witte pensen

Het geheim van slager Pierre Molle

Ingrediënten

Bladerdeeg van witte worst met ahornsiroop

Bereiding:

Maak een insnijding in de lengte van de pens, en maak het vel los.

Rol de worst in de ahornsuiker

Druppel een beetje balsamicoazijn op het uitgespreide bladerdeeg

Leg de worst erop, zout ze en rol het deeg op. Zorg dat het deeg goed gesloten is en druk de naden aan.

Strijk met een kwast het deeg in met het losgeklopte ei.

Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten, tot het deeg mooi goudbruin kleurt. 

Serveer in plakjes als aperitiefhap, of als maaltijd met een seizoensalade of huisgemaakte appelmoes.

U kunt een variatie op dit recept maken door de ahornsuiker te vervangen door Luikse siroop.

 

Waar vind je Pierre's witte pensen?

In zijn slagerij: 2, rue Salvador Allende, te 7134 Leval-Trahegnies. Open van woensdag tot zaterdag van 8.30 uur tot 18.30 uur en op zondag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Evenals op zijn webshop: www.traiteur-molle.be