Brusselse shiitaké’s

Lokaal, en toch exotisch

Ingrediënten voor 4 personen

Risotto met Brusselse shiitake’s

Bereiding:

Snijd de champignons in plakjes.

Fruit een ui in een pan met een boter/olijfolie mengsel.

Voeg de helft van de champignons toe en blus af met de bouillon. Laat sudderen.

Doe in een andere pan olijfolie, boter en rijst en roer tot hij doorschijnend wordt.

Blus af met een glas witte wijn. Blijf roeren zodat de rijst niet gaat plakken en laat de wijn inkoken.

Schenk een soeplepel bouillon erbij en blijf roeren tot hij volledig is opgenomen. Herhaal tot de rijst gaar is.

Smelt voor het einde wat boter en olijfolie in een koekenpan.

Fruit de fijngehakte sjalot in de pan en voeg de knoflook toe.

Bak de rest van de champignons in de pan en voeg op het einde de rucola, de lavas, de Parmezaanse kaas en peper toe.

Waar zijn de paddenstoelen van Eclo te vinden?

De paddenstoelen van Eclo zijn in heel België verkrijgbaar in biologische winkels (FÄRM, Sequoia, Barn, eFarmz, enz.).