De broodfluisteraar
Een bakker die niets te verbergen heeft
- 500 g sjalotten
- 2 eetlepels ganzenvet
- 1 theelepel citroentijm, fijngehakt
- 2 eetlepels sherryazijn
- Fleur de sel, peper
- 1 snijbiet
- 1 cavalo nero (palmkool)
- Olijfolie
- 1 teen knoflook
- Citroensap
- Snede brood
- Verse muntblaadjes
- Verse rode chili
Toast met snijbiet en cavolo nero
Bereiding:
Laat op middelhoog vuur de fijngehakte sjalotten langzaam kleuren in het ganzenvet, samen met het fijngehakte citroentijm.
Blus af met de sherryazijn en breng op smaak met fleur de sel en peper.
Was en halveer de snijbietbladeren en snij de cavolo nero bladeren in de lengte en de breedte middendoor.
Dep de groenten zorgvuldig droog en fruit ze op zeer hoog vuur in olijfolie met een volledige, gepelde, teen knoflook. Dit gaat snel, maximaal twee minuten. Verwijder de knoflook en leg het teentje apart voor later. Breng op smaak met fleur de sel en citroensap.
Rooster een mooie snede zuurdesembrood, wrijf ze in met de knoflook en besprenkel met olijfolie.
Verdeel de sjalotjes harmonieus over het brood en leg daarop de groenten. Werk af met kleine blaadjes verse munt en dunne reepjes verse rode chili.
Waar kan ik Hopla Geiss-brood vinden?
Ter plaatse, Alsembergsesteenweg 105, 1060 Brussel. Ook in de biologische winkels van Färm en bij Alimentation, Edelknaapstraat 58, 1050 Brussel.