Groene perfectie

zoet en toegankelijk

Ingrediënten voor 6 personen:

Koude soep van groene asperge

Bereiding:

Spoel de asperges en verwijder het onderste stukje van de voet

Snijd de asperges in stukjes en blancheer ze 20 minuten in de groentebouillon

Mix en zet opzij

Meng de eierdooiers met 90 ml room en doe dit mengsel bij de gemixte soep

Nu heb je een velouté die je op een zacht vuurtje gedurende 5 tot 8 minuten verwarmt. Laat niet koken !

Roer de hele tijd in de velouté tot de soep een emulsie vormt

Zeef de velouté en laat die in de frigo minstens 1 uur goed koud worden.

Voeg voor het opdienen de overige 90 ml room toe, goed mengen en op smaak brengen met peper en zout.

Dien op in kleine kommetjes of glaasjes

Waar zijn de groene asperges van Stéphane te koop?

bij Delhaize, verschillende biowinkels, The Barn en op de hoevewinkel van Regalys.

www.regalys.be