Plantaardige frisco’s en ijstaarten
Juweeltjes van smaak en constructie
- • 1 komkommer
- • Scheut olijfolie
- • Scheut chardonnay-azijn (of een goeie andere wittewijnazijn)
- • Pretty Confused-ijs
- • Zwarte peper van de molen
- • Grof zeezout
- • Thaise basilicum
Pretty Confused-ijs met gemarineerde komkommer, chardonnay-azijn en vodka
Bereiding:
Was de komkommer en maak met een dunschiller lange dunne slierten over de lengte van de komkommer. Besprenkel de komkommer met olijfolie en chardonnay-azijn. Kruid met peper en grof zeezout. Laat de komkommer een uurtje in de koelkast marineren.
Leg de gemarineerde komkommer in vier mooie cocktailglazen. Serveer er een bolletje ‘Pretty Confused’- ijs bij en werk af met een draai van de pepermolen en wat Thaise basilicum.Â
Serveer er een shotje vodka bij, je kan kiezen om deze onderaan in de cocktail toe te voegen of het gewoon ernaast degusteren.Â
Â
Waar zijn de ijsbereidingen van Katrien te koop?
Je vindt het ijs van Unicorn Flavors in uw lokale winkels, waaronder ook kleine biowinkels, en op de menukaarten van restaurants. Raadpleeg de lijst ‘verkooppunten’ op de website.
IJstaarten, frisco’s en schepijs kan je online bestellen en afhalen in het atelier van Katrien in Menen.
Tijdens de zomerperiode vind je Katrien terug op festivalweides met haar mosgroene ijscaravan ‘The Unicorn Icetruck’.