Eerlijke chocolade
zelfgebrand en tongstrelend
- 215g witte tabletchocolade Vanille Madagascar, verkrijgbaar in de webshop www.cedricdetaeye.be
- 55g honing
- 145g room 40%
- 35g speculoos
- 55g boter
Ganache met speculoos
Ganache is een zachte chocolade botercrème. De lopende crème kan je gebruiken als topping voor taarten of cakes. Als je het laat opstijven in de koelkast, kan je het gebruiken als vulling voor chocoladetruffels.
Bereidingswijze
Laat de witte chocolade smelten op 45°C
Doe de honing en de room in een kookpot en al kloppend opwarmen tot 65°C
Doe de gesmolten chocolade in een kom en giet het honing/room mengsel erbij.
Met een spatel omroeren.
Gebruik een staafmixer en mix door tot je een gladde emulsie bereikt.
Voeg de speculoos toe en mix verder
Snij de boter in kleine blokjes, voeg toe en mix.
Toepassingen
In vloeibare vorm kan je de ganache over een taart gieten als afdekglazuur of als drip op een dripcake. Zet nadien de taart of de cake ongeveer een uur in de koelkast.
Ganache dient ook als vulling voor truffels. Laat de ganache opstijven in de koelkast en maak kleine bolletjes van de ganache, rol ze door een bordje pure cacao of heel fijn gehakte nootjes.
Waar is de chocolade van Cédric te koop?
Terplaatse in Cédric’s atelierÂ