Complex, fruitig en fris zuur
Van appel over appelcider tot appelazijn
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 sjalotten, geschild en fijngehakt
- ½ Belgische appel, geschild en in julienne gesneden
- 4 eetlepels appelazijn
- 12 verse creuse oesters
- 450 g grof zout om op te serveren
Creuse oesters met appelazijn en reuzel
Bereiding:
Meng de sjalotten, appel en de appelazijn in een kom en laat even intrekken.
Open de oesters en leg ze op het bord met zout (zo hebben de oesters een stabiele ondergrond).
Sprenkel over elke oester 1 koffielepel dressing.
Werk af met een beetje zwarte peper.
Tip:
De zilte smaak van oester gaat ook supergoed samen met het vet van reuzel.
Laat 50 g reuzel (varkensvet, verkrijgbaar bij de betere slager) smelten in een klein pannetje en giet een theelepel warme reuzel over elke oester. Werk verder af met de dressing.
Â
Â
Â