Vier seizoenen in een bokaal
Zoet, zuur en zout in puur evenwicht
- 1 zanddeeg
- 250 g Philadelphia of roomkaas
- 250 g mascarpone
- 3 eieren
- 2 eetlepels bloem
- sap + zeste van ½ citroen
- 1 vanillestokje
- Pipaillon ‘Black Magic’ jam (zwarte bessen)
Cheesecake met ‘Black Magic’- jam
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ° C.
Bedek een taartvorm met het zanddeeg, leg er wat bakbonen op en bak het deeg blind in de oven. Let erop dat de randen niet samentrekken.
Scheid de eiwitten van de dooiers.
Meng in een kom Philadelphia, mascarpone en eidooiers.
Voeg de bloem, suiker, sap en rasp van ½ citroen en de geschraapte pitjes van het vanillestokje aan toe.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze vervolgens voorzichtig onder het deegmengsel.
Giet het mengsel op de deegbodem.
Bak dit 40 min in de oven op 180°C, prik met een vork om te zien of ze gaar is.
Laat de kaastaart afkoelen en zet ze in de koelkast.
Bestrijk ze, als ze door en door koud is, met een dikke laag zwarte-bessenjam.
Waar vind je de producten van Pipaillon?
In de flashipstore in Brussel, bij Cru en alle winkels van Bio-Planet. Meer verkooppunten en webshop op www.pipaillon.com