Rauwmelkse kazen

De smaak komt uit de schaapstal

Ingrediënten

Kaastaart

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Scheid het eiwit van de dooiers en zet opzij.

Klop in een grote kom de plattekaas krachtig met de bruine suiker. Voeg dan de bloem, dooiers, honing, vanille en citroensap toe. Mix tot een gladde textuur.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het kaasmengsel tot een luchtig beslag.

Giet alles in een springvorm en bak 30 minuten. Laat afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Gun de taart een verblijf in de koelkast voor een frisse smaak.

Waar vind je de producten van Peter en Barbara?

We kunnen niet genoeg aanbevelen om de kazen ter plaatse te kopen, en dat te combineren met een bezoek met een maaltijd (fondue of raclette) die de Bergerie regelmatig aanbiedt.

De delicatessen van de Bergerie vind je ook op de markt van Watermaal-Bosvoorde (Brussel) of in de Carrefour Paysan, rue de Grandvoir 1a, 6800 Libramont-Chevigny.