Belgische Bubbels
Pioniers van onze nationale wijnbouw
- 4 platte oesters
- 4 kleine blaadjes munt
- Zwarte peper van de molen
- 1 limoen
Voor de tartaar:
- ½ groene appel
- 1 theelepel Chardonnay-azijn
- 1 eetlepel olijfolie
- Enkele blaadjes munt
Oesters met tartaar van appel, munt en limoen
Chardonnay Meerdael is een droge mousserende wijn. Fruitig in de neus met een frisse smaak van groene appel. De subtiliteit van de wijn vraagt om eenvoudige pure en lichte gerechten. Het zilte van de oester, het frisse van de appel en de munt en het zure van de limoen zorgen voor de perfecte combinatie.
Bereiding:
Was de appel en snij hem in brunoise (kleine blokjes).
Hak de munt fijn.Â
Meng met de appel, azijn, olie en een draai van de pepermolen.
Afwerking:
Open de platte oesters met een oestermes.
Lepel een beetje appeltartaar over elke oester.
Kruid met zwarte peper.
Verfris met limoenzeste.
Werk af met een blaadje munt.
Waar is de mousserende wijn van Domein Chardonnay Meerdael te koop?
De wijnen vind je in verschillende toprestaurants, maar ook bij Delhaize, in gespecialiseerde wijnwinkels en groothandels zoals Hanos.