Geitenboer en kaasmaakster
Ricotta, brie en feta van rauwe melk
- Voor het ricotta frittatabeslag
- 6 eitjes
- 60 ml melk
- 240 g ricotta van geitenmelk
- zout en peper
- Voor de vulling
- 240 g verse doperwten, geblancheerd en grof geplet
- 2 el bieslook, fijngesnipperd
- 8 muntblaadjes, fijngehakt
- 100 g feta van geitenmelk, verkruimeld
- 1 el olijfolie
- zeezout
- zwarte peper
Ricotta frittata’s met munterwtjes en feta
(gebaseerd op een recept van Donna Hay)
Bereiding:
Voor het beslag
Meng de eieren, de melk en de ricotta in een maatbeker tot een homogene massa.
Kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats bakpapier in muffinvormpjes.
Voor de vulling
Meng de doperwten, bieslook, muntblaadjes, feta en olie in een kom en kruid met zeezout en zwarte peper.
Verdeel het doperwtenmengsel over de vormpjes en overgiet met het ricotta frittatabeslag.
Bak 20 tot 25 minuten in de oven tot de frittata’s goudbruin kleuren.
Je kan deze frittata’s zowel warm als koud eten.
Waar is de geitenkaas van De Volle Maan te koop?
De kazen van De Volle Maan zijn te koop in de eigen hoevewinkel en bij kaashandelaars doorheen Vlaanderen en Brussel. Ook Bio-Planet verkoopt een selectie. Kijk op de website van De Volle Maan voor een kaart met verkopers.