Bouillon als medicijn
Boordevol eiwitten en mineralen
- • 400 g volkoren ramennoedels
- • 720 ml (4 flesjes) Brothway Thai Chicken
- • 200 ml water
- • 4 eieren
- • 250 g kipfilet in reepjes
- • 1 el olijfolie
- • 200 g shiitakes
- • 1 bosje lente-ui
- • 1 struik paksoi
- • 200 g verse spinazie
- • 2 cm verse gember
- • 3 el sojasaus
- • 1 limoen
- • koriander of Thaise basilicum
Ramen met Thai Chicken bouillon
Bereiding:
Breng water aan de kook. Voeg de eieren toe en laat ze 5 minuten koken.Â
Was de groenten, snijd de paksoi en de lente-ui in dunne reepjes. Borstel de shiitakes schoon en snijd ze in dunne schijfjes. Schil de gemberwortel en rasp fijn.
Verwarm de bouillon met het water en doe er de groentjes en de ramennoedels bij. Laat 5Â minuten koken.
Bak ondertussen de reepjes kipfilet in een pan met wat olijfolie.Â
Voeg de gebakken kippenreepjes toe aan de bouillon.Â
Breng de bouillon indien gewenst op smaak met peper, zout en sojasaus.
Pel de eieren en snijd ze in helften.  Â
Verdeel de soep en de eierhelften over kommetjes en dresseer met koriander of Thaise basilicum.
Waar zijn de drinkbouillons van Frederiek te koop?
De flesjes van Brothway zijn te koop bij Bioplanet en bij Cru. Je kunt ze ook online bestellen via www.brothway.com