Sexy erwtenmelk

Van duurzame spliterwt tot romige melkdrank

Ingrediënten voor 4 personen (als bijgerecht)

Bloemkool met Hedwig's bechamel

Arnaud’s grootmoeder Hedwig leert ons met haar tonnen ervaring hoe je een plantaardige bechamel maakt met erwtenmelk. We noemen haar wel eens “the queen of bechamel”.

Bereiding:

Snijd de bloemkool in roosjes en kook beetgaar in zout water. Giet af en zet aan de kant.

Maak de roux. Doe de vetstof en bloem in een kookpot en verwarm op een middelhoog vuur. Blijf goed roeren met een garde tot het mengsel lichtbruin kleurt en het naar koekjes begint te ruiken.

Voeg nu beetje bij beetje de Tiptoh Original toe. Zorg ervoor dat de bloemsmaak volledig weg is door de bechamel goed te laten doorkoken.

Kruid met nootmuskaat, zout en peper.

Giet de bechamel over de bloemkool en voeg de peterselie hieraan toe.

Waar is de plantaardige melk van Tiptoh te koop?

In de webshop van Tiptoh en in een aantal verkooppunten waarvan je de lijst kan vinden via www.tiptoh.eu