Zuurdesem maakt
het leven zoet
Bakkerskunst in al zijn eenvoud
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 mooie tomaat
- Een paar druppels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ stokbrood (of twee sneden tarwebrood)
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 6 blaadjes basilicum (of dragon)
- Zeezout
- Versgemalen peper
Bruschetta tomaat, knoflook en basilicum
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ° C.
Snij de rijpe tomaat in vieren. Verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd de tomatenpartjes in kleine blokjes.
Doe deze in een kom, en besprenkel met citroensap en olijfolie. Mengen.
Snij het stokbrood in plakken van 1 cm dik (of gebruik sneetjes brood van dezelfde dikte). Plaats op 10 cm afstand van de ovengrill en bak aan één kant bruin.
Wrijf de getoaste kant in met het knoflookteentje. Voeg de gehakte basilicum (of dragon) bij de tomaat en meng.
Schep de tomaat net voor het serveren op het brood, kruid met peper en zout en tast toe.
Waar vind je het brood van Grain?
Bij Grain, Waterleidingsstraat 84, 1050 Brussel.
www.wild-farming.com
Open van woensdag tot zondag, van 8.30 u tot 18.00 u.