OSTENDAISE

De enige Belgische oester

Ingrediënten

Geglaceerde oesters met champagnesaus

Bereiding:

Verwarm de oven tot 220°C

Steek de oesters open en vang het vocht op. Giet het vocht door een fijne puntzeef in een pan. Pocheer de oesters gedurende 1 minuut in het gezeefde vocht.

Neem de helft van het pocheervocht en leng het eventueel aan met een scheut water wanneer het oestervocht te zout is. Breng het oestervocht aan de kook en bind het met de roux.

Werk af met room en champagne. Kruid met peper.

Haal de oesters uit het overige vocht en leg ze terug in hun (diepe) schelp. Leg een blaadje spinazie op de oester en nappeer met de champagnesaus.

Zet de voorverwarmde oven op grill-stand. Laat de oesters kleuren onder de grill en dien ze meteen op.

 

Waar zijn de ostendaises van Kim te koop?

In de winkel van De Oesterput in Oostende en online op www.de-oesterput.be