Meester-hammakers
De Vlaamse ham bij uitstek
- 8 sneetjes Ganda Ham
- 2 el panko
- 100 g boter (zacht, op kamertemperatuur)
- Enkele blaadjes daslook (volgens seizoen)
- Enkele stengels platte peterselie
- Enkele blaadjes spinazie
- Peper
- Piment d’Espelette
- Zout
- 500 g groene asperges
- 1 citroen
- 4 sneden desembrood
Gebakken groene asperges met kruidenboter en crumble van Ganda Ham
Bereiding:
Verhit de oven voor op 180°C.
Leg de sneetjes Ganda Ham op een vel bakpapier en plaats ze in de voorverwarmde oven.
Bak 10 minuten tot ze krokant zijn.
Haal ze uit de oven, laat afkoelen en cutter ze met de panko tot een crumble.
Snij de daslook, peterselie en spinazie fijn.
Meng of cutter met de boter, peper, zout en een mespunt piment d’Espelette.
Je kan de boter nu tot een worst rollen en in folie draaien en zo in de diepvries bewaren.
Snij het harde onderste gedeelte van de groene asperges.
Verhit een pan en smelt een klontje van de kruidenboter.
Bak de asperges op een krachtig vuur. Draai ze regelmatig om. Ze moeten beetgaar zijn.
Verfris met zeste van een (gewassen) citroen.
Schik de asperges op een bord, lepel er wat extra gesmolten kruidenboter over en werk af met de crumble.
Serveer de asperges als bijgerecht met een stuk krokant desembrood.
Waar vind je Ganda Ham?
Hun producten vind je over heel het land bij slagers en in supermarkten.