Kaas en yoghurt in een volkse wijk
Van de Jura naar Brussel
Ingrediënten voor 6 personen
- • 1/4 liter water
- • 80 g rauwe boter
- • Zout
- • 125 g T65-bloem
- • 4 eieren
- • 150 g Comté, geraspt
- • Peper
Gougères van ons moeder, die het recept had van mijn Mami-Anne
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C.
Verhit water, zout en boter in een pan.
Zodra de boter gesmolten is, draai je het vuur laag en giet je de bloem er in één keer in. Roer tot het mengsel niet meer aan de pan kleeft (dat duurt even en vereist wat kracht).
Voeg van het vuur één voor één de eieren toe.
Voeg de geraspte Comté toe.
Leg het beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ofwel maak je afzonderlijke hoopjes, ofwel stort je het beslag in de vorm van een cirkel.
Bak ongeveer 30 minuten in de hete oven.
Serveer lauw of koud als aperitiefhapje.
Waar vind je de kazen en yoghurt van La Fruitière?
Ter plaatse, van dinsdag tot zaterdag, tussen 11u en 19u.