Traag brood
Een bakker met late roeping
Ingrediënten:
- 250 g kikkererwten vooraf geweekt en gekookt
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel tahini (sesamzaadpasta)
- sap van een halve citroen of limoen
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- een beetje kooksap van de kikkererwten (of water) om alles smeuïger te maken
- Voor de dressing:
- geroosterde sesam en zwarte sesamzaadjes
- olijfolie
- paprika poeder
- een paar korianderblaadjes
Hummus
Bereiding:
Verwijder de kiem uit de knoflook en snij in stukjes.
Mix alles in een blender, proef en kruid bij naar wens.
Schep de hummus in een kom of in een klein, diep bord.
Besprenkel met olijfolie (of sesam als je dat liever hebt), bestrooi met paprikapoeder en geroosterde sesamzaadjes.
Garneer met enkele korianderblaadjes.
Â
Waar vind je Kiekebich-broden?
De broden van Tom De Vuyst zijn enkel online te bestellen. Afhalen is mogelijk ter plaatse of bij enkele verkooppunten in het Brusselse, vermeld op www.kiekebich.be