Belgische wijn met een unieke smoel

Identiteit zit ’m in de maker

Ingrediënten

Voor de kippenspiesjes

Voor de springrolls

Voor de yuzugelei (voor 12 personen)

Voor de avocadocrème

Voor de afwerking op het bord

Kippenspiesjes met sesam, springrolls, yuzugelei, avocado, radijs en groene appel

(recept van Aaron De Ceuster)

Bereiding:

Kippendijen

Verwarm de oven voor op 160°C.

Meng de hoisinsaus, de sojasaus en de geroosterde sesamzaadjes en laat de kippendijen hierin een half uur marineren.

Spies het gemarineerde vlees aan een stokje en bak kort in de pan (niet te lang want anders verbrandt het spiesstokje).

Gaar verder gedurende 8 min in de oven op 160°C en laat afgedekt rusten.

Springrolls

Laat het rijstpapier 5 minuten weken in koud water.

Maak een pekel met de rijstazijn, water en suiker en kook het geheel tot een mooie zoetzure balans.

Meng alle in julienne gesneden groenten in de pekel en laat 1 minuut koken.

Haal de groenten eruit en laat ze afkoelen.

Marineer de groenten een tweede keer met een beetje van de pekel, de gehakte koriander en geroosterde sesamzaadjes.

Schik de zuurzoete groenten op het rijstpapier en rol op.

Avocadocrème

Schil de avocado en haal de pit van het vruchtvlees.

Mix in een blender met het citroensap. Kruid met peper en zout.

Lepel de avocadocrème in een spuitzak.

Yuzugelei 

Meng het yuzusap met water en suiker tot je een mooie zoetzure balans proeft. Meng tot je in totaal 0,5 liter saus hebt.

Voeg de plantaardige gelatine of de blaadjes gelatine toe en kook het geheel op.

Stort de saus uit in een kommetje en laat afkoelen tot een mooie yuzugelei en lepel deze in een spuitzak.

Presentatie:

Dresseer het bord met de kippenspiesjes, de springrols, groene appel, avocadocrème en de yuzugelei zoals op de foto is afgebeeld. Als je niet over een spuitzak beschikt, lepel dan de yuzugelei en de avocadocrème met een eetlepel op het bord.

Werk af met Don Arrope.

Waar is de wijn van de Wijnfaktorij te koop?

De Belgische wijn van de Wijnfaktorij koop je in de Urban Boutique Winery in Antwerpen.