Vurige pastis uit Luik

Anijs aan de Maas

Ingrediënten voor 4 personen:

Scheermessen met Pastis Ardent

Bereiding:

Spoel de messen grondig onder koud water of week ze 15 minuten in koud gezouten water opdat ze het zand zouden loslaten. Giet af.

Was en droog de peterselie, versnipper de knoflook.

Doe olijfolie in een pan en laat de knoflook 2 minuten zachtjes bakken.

Voeg de scheermessen toe en laat ze op hoog vuur gedurende 3 minuten openkomen, roer af en toe om.

Giet 6 tot 8 cl Pastis Ardent in de pan en flambeer. Voeg de peterselie toe van zodra de vlam is gedoofd.

Serveer snel, eventueel met een kneepje biologisch citroensap.

Waar vind je Pastis Ardent?

In de boetiek Les vintrépides, En Neuvice 29, 4000 Luik en in de webshops
ardentspirits en noblesse 1882

Maar ook in de vele wijn- en drankzaken die biologische producten verkopen.