Meester-speculaasbakkers
Speculaas over generaties heen
- 250 g mascarpone
- 125 g ricotta
- 2 eieren
- 75 g witte suiker
- 150 g rood fruit
- 4 speculaas
- Voor de afwerking: muntblaadjes enkele eetlepels fijngehakte speculaaskoekjes rood fruit naar keuze
Trifle van mascarpone en ricotta met rood fruit en speculaas
Bereiding:
Mix de vruchten.
Verkruimel de speculaaskoekjes in een blender.
Splits de eieren.
Klop de dooiers op met de suiker tot een witachtige massa (ruban).
Roer in een andere kom de ricotta en mascarpone los.
Spatel dit kaasmengsel onder de ruban.
Klop vervolgens het eiwit tot schuim.
Spatel dit nu voorzichtig onder het kaasmengsel.
Neem vier mooie glaasjes.
Lepel een laag speculaaskruimels op de bodem.
Bedek met een laag rood fruit en de ricotta-mascarponemousse.
Plaats minstens twee uren in de koelkast.
Werk net voor het opdienen af met munt, rood fruit en extra speculaascrumble.
Waar vind je Aerts speculaas?
Je vindt de speculaas in de eigen winkel bij het atelier, Toekomstlaan 14b te Lokeren, bij enkele delicatessenwinkels verspreid over Vlaanderen, alsook bij enkele bakkers en lokale supermarkten.
Alle verkooppunten vind je terug op de website.