Brussels Brood

het kruim van het kruim

Ingrediënten

Verse boter met algen

Overheerlijk op een versgebakken brood met een schaaltje versgepelde grijze garnalen erbij.

Als je goede boter wilt maken, is het essentieel dat je room van goede kwaliteit gebruikt. Rauwe room van lokale producenten is ideaal, maar vloeibare volle room volstaat eventueel ook.

Bereiding

1. Giet de room in de kom van de handmixer.

2. Klop op gemiddelde snelheid tot de wei van de boter wordt gescheiden (dit kan 10 tot 15 minuten duren).

3. Giet door een zeef (gebruik de wei in een ander recept).

4. Spoel de boter onder koud water.

5. Klop de boterklont zachtjes met de mixer.

6. Spoel opnieuw onder koud water.

7. Laat de boter uitlekken in een schone doek, let erop dat al het resterende vocht eruit is.

8. Voeg het zeewier toe en kruid naar smaak.

9. Kies de gewenste vorm en bewaar koel.

Waar is het zuurdesembrood van Romina te koop?

Alleen op bestelling, op woensdag en vrijdag bij Mama, Grasmusstraat 17, 1180 Brussel.
Tel. 0483 370 108.

of online via www.painaulevain.be

Terroir.be op de voet volgen?

Wens je via mail op de hoogte gehouden te worden van nieuwe reportages op deze website? Schrijf je dan hier in.