Leuvense zuurdesem
Alchemie tussen drie ingrediënten
Ingrediënten
Praliné
- 100 g suiker
- 100 g amandelen
Vervolgens
- 300 g slagroom
- 225 g chocolade (wij gebruiken 78% puur)
- 2 g zout
- 120 g praliné
Zelfgemaakte choco voor op de boterham
Bereiding:
Praliné
Kook de suiker met een druppel water tot 110°C.
Voeg de amandelen toe en blijf het geheel rustig doorkoken tot karamel.
Stort het vervolgens op een bakplaat met bakpapier en laat het helemaal afkoelen.
Puls het vervolgens in de blender fijn.
Vervolgens:
Breng de room tegen kookpunt aan en voeg de chocolade toe.
Roer de chocolade er goed doorheen en haal van het vuur af.
Roer de praliné erdoorheen.
(Voor fans van zoeter: je kan eventueel ook meer suiker toevoegen.)
Laat het afkoelen en smeer op je brood.
Waar kan je het brood van Korst kopen?
Het brood van Korst is alleen te koop in de winkel in Kessel-Lo (Leuven)