AMBACHTELIJKE SPECULAAS
Pionier in koekjes op maat
- Voor de panna cotta
- 5 dl volle room
- 80 g suiker
- 1 vanillestokje
- 3 gelatineblaadjes
- 1,5 dl melk
- Voor de gemarineerde rozijnen
- 10 g Rozijnen
- 1 dl Grand Marnier
- 4 Grazense speculaasjes in crumble
- roomijs
- Voor de garnituur
- Ras el hanout kruiden
- Enkele tijmblaadjes
- Zeste van ½ citroen
- Zeste van ½ appelsien
- 4 chocolade truffels, gehalveerd
Panna cotta met Grazense speculaas en roomijs
Een recept van chef Marijn Geurts van So the Best of Both Worlds te Leuven
Bereiding:
Panna cotta
Breng de room en suiker al roerend aan de kook, voeg hier het vanillestokje bij laat dit al roerend 15 a 20 min indikken op laag vuur.
Week intussen de gelatine in koud water.
Breng de melk aan de kook en haal deze van het vuur, voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe, roer om de gelatine te laten oplossen.
Giet de melk bij de room, roer goed en verdeel deze mengeling in glaasjes en laat deze afkoelen en opstijven in de koelkast.
Gemarineerde rozijnen
Was de rozijnen en laat deze uitlekken.
Voeg de Grand Marnier toe en laat dit 1 uur marineren, giet daarna terug af en laat uitlekken.
Samenstelling van het dessert
Neem de glaasjes panna cotta, strooi de speculaascrumble er overheen en leg er een bolletje roomijs op.
Strooi de gemarineerde rozijnen over het ijs.
Werk af met de halve chocoladetruffel, nog wat extra speculaascrumble, de ras el hanout kruiden, de zeste van citroen en appelsien, een paar blaadjes tijm.
Waar is de Grazense speculaas van Erika te koop?
Via de webshop van Belgunique
Via de webshop van speculaasbakkerij Vanvuchelen
En op afspraak in het atelier van Erika Vanvuchelen.