Patisserie vrij van lactose of gluten
Koekjes, taarten, chocolade, speculaaspasta, …
- 50 g neutrale olie, bv. maïsolie
- 200 g lactosevrije boter (op kamertemperatuur)
- 140 g ei
- 560 g glutenvrije bloemmix van Beccaria
- 80 g lactosevrije melk
- Extra glutenvrije bloem en olie om in te stuiven
- Speculaaspasta van Beccaria
- 300 g pure chocolade van Beccaria
Gluten- en lactosevrije cake met speculaaspasta
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Klop in de keukenrobot de olie en de boter op tot een zachte crème.
Voeg de eieren toe. Om het exacte gewicht te weten, klop je de eieren los en weeg je ze af. Een ei weegt ongeveer 60 gram.
Meng er nu de melk onder en vervolgens de glutenvrije bloemmix.
Laat de keukenrobot ongeveer vijf minuten kloppen.
Smeer elke cakevorm in met een beetje olie. We gebruiken een typisch rechthoekige
Doe er wat bloem in. Verdeel over de vorm en klop de overtollige bloem eraf.
Verdeel het beslag over de twee vormen.
Bak de cakes gedurende 20 à 25 minuten.
Controleer door even met een mes in de cakes te steken. Kleeft er geen beslag aan het mes, dan zijn ze gaar.
Laat de cakes afkoelen op een raster.
Snij ze in de lengte middendoor met een gekarteld broodmes.
Bestrijk telkens de ene helft met speculaaspasta.
Leg er de andere helft op.
Zet ze nu een uur in de diepvries, zodat de cakes verder kunnen afkoelen.
Smelt ondertussen pure chocolade au bain-marie. (Zet hiervoor een kom met chocolade op een kookpot met wat water. Verwarm de kookpot. De stoom van het warme water zal de chocolade doen smelten.) Zorg dat de chocolade niet veel warmer is dan Lichaamstemperatuur.
Giet de chocolade over de cakes.
Laat de cakes nog even opstijven in de frigo.
Snij de cakes aan met een broodmes.
cakevorm.
Waar zijn de producten van Beccaria te koop?
Hun producten vind je over heel het land bij bakkers, natuurwinkels en online op de website van Beccaria.