Koji en Companie
Koji en Companie
Ingrediënten voor een tiental empanadas
- 10 vellen empenadadeeg (te ze vinden in Zuid-Amerikaanse supermarkten)
- 750 g rode ui
- 30 g bruine suiker
- 30 g sojasaus (Shoyu)
- 100 g geraspte kaas
- een snufje zout
Empanadas met gekarameliseerde uien en shoyu
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder de schil van de rode uien en snij in dunne reepjes.
Voeg de bruine suiker en de sojasaus bij de uien en meng goed.
Zet het mengsel minimaal 30 minuten in de oven, roer elke 10 minuten om een ​homogene karamelisatie te krijgen.
Laat afkoelen en roer de geraspte kaas erdoor.
Verlaag de temperatuur van de oven tot 180°C.
Gebruik een eetlepel om de empanada te vullen. Reken ongeveer 50 gram vulling per empanada.
Plooi de empanadas dicht, bv. volgens de techniek van de halve maan.
Zet ze 10 minuten in de oven, tot ze mooi gekleurd zijn.
Waar vind je Fermenthings producten?
Fermenthings-experimenten kunnen gekocht en geproefd worden in Be Here, Dieudonné Lefèvrestraat 4, 1020 Brussel (Laken).